HovedinnholdLevering før jul? Se våre datoer for siste bestillingsdag her »

Lammestek over åpen ild, spisskål, sopp, knollselleri & rømme

Matkreatør: Henrik Orre | Fotograf: Martin Stenmark

2 personer

Ingredienser:

  • 300 g lammestek
  • 1 liten spisskål
  • 300 g østerssopp
  • 300 g villsopp
  • 1 liten knollselleri
  • 2 dl rømme
  • 1 sitron
  • 2 fedd hvitløk
  • 3-4 timiankvister
  • Olivenolje
  • Salt og sort pepper
  • Aluminiumsfolie
  • Varmebestandig dørslag av metall

Slik gjør du:

  • Pakk hele knollsellerien inn i aluminiumsfolie og legg den i de varme kullene. La den ligge og bli myk i ca. 1 time.
  • Skjær soppen og østerssoppen i mindre biter. Grill soppen direkte på bålet i dørslag. Soppen inneholder så mye væske at den ikke brenner seg.
  • Del kålen i to, drypp litt olivenolje mellom bladene og tilsett litt salt på snittflaten. Grill den lett på en rist over bålet, og legg den deretter over i stekepannen. Tilsett en klatt smør, hvitløk og timiankvister. Dekk til pannen med aluminiumsfolie og la den stå på svak varme i ca. 25-30 minutter. Skjær kålen i mindre biter og krydre kjøttet med salt og sort pepper.
  • Grill på høy varme i 3-4 minutter, og stek deretter på lavere varme i ytterligere 5-6 minutter.
  • Riv et fedd hvitløk og skallet av en sitron i rømme. Smak til med salt og sort pepper. Server med den bakte knollsellerien.