
Lemmel - EKOLOGISKT KOKKAFFE
NoColorstørrelse :Lemmel
EKOLOGISKT KOKKAFFE
Økologisk mørkbrent kaffe som tar deg til dype skoger, innsjøer og ville fjell. Bønner vasket i rent fjellvann og røstet varsomt for best mulige smak.
Knitrende ild og bålkjele. Solnedgang over tjern og myr. Vakende fisk på fjellvannet og nysgjerrige lemen. Lementoget handler ikke lenger om massevandring på jakt etter mat. Nå er det duften av nykokt kaffe som lokker. Og du gjør nok best i å lage små biter og servere.
- Mørkristet kokekaffe
- 100 % økologisk dyrkede arabicabønner
- KRAV-merket
- Salt følger med når du bruker vann fra smeltet snø eller isbre
Lemmelkaffe er en økologisk kaffe med noter av hasselnøtt både i aroma og smak, god fylde og balansert syre med sitrus noter. Kaffen som røstes i perioden mars til august kommer fra Honduras og det som røstes fra september til februar kommer fra Peru.
Felles for de kaffeproduserende landene er at alle bønner er såkalte langsomt voksende bønner. De vokser mer enn 1000 meter over havet, og for å holde skadedyr og lignende borte går de rundt og sprer hvitløk og chili blant buskene (ja, du leste riktig!). Alt er altså 100 % naturlige fra begynnelse til slutt.
Lemmelkaffe blir håndplukket fra buskene før den blir transportert på esler nedover fjellet til oppsamlingssteder der kaffen skrelles, vaskes med rent fjellvann og tørkes før den deretter sendes videre til havnen – fremdeles på esler. Prinsippet er altså det samme uansett om kaffen er dyrket i Honduras eller Peru. Kaffen dyrkes på familiejordbruk som er med i kooperativer. Det er foreninger med mange småbønder som hjelper hverandre med alt fra kunnskap og arbeidskraft til å låne utstyr og esler av hverandre. Når kaffen kommer til Sverige, blir den røstet med den største fingertuppfølelsen i kanskje verdens beste trommelrøster for å få den rette karakteren.