Scones på stormkjøkken
Matkreatør: Fredrik Nylén | Fotograf: Bastien Artigas
- 6 stk
 
Ingredienser:
- 4 dl hvetemel
 - 2 ts bakepulver
 - 1 ts nymalt kardemomme
 - 0,5 ts salt
 - 50 g smør
 - 2 dl melk
 - Litt mel til deigen
 
Gjør dette:
- Bland hvetemel, bakepulver, kardemomme og salt i en bolle. Finhakk smøret i melblandingen.
 - Tilsett melken og bland raskt sammen til en klissete deig. Mel deigen lett og pakk den i en matboks for å ta den med ut i skogen.
 - Flat ut hele deigen så flatt som mulig i stekepannen og del den i fire deler. Stek på svak varme i 5-6 minutter på hver side, gjerne tildekket, til sconesene er gjennomstekte.
 - Server dem varme med smør, ost og grønnsaker.