Soppsmørbrød
Soppstuing
Ingredienser (4 porsjoner):
- 4 skiver godt brød
- Ca. 500 g valgfri sopp, gjerne selvplukkede kantareller
- 1 gul løk
- 2 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 3 dl fløte
- Fersk persille
- Salt
- Pepper
- Revet parmesanost
Gjør som følger:
- Rengjør soppen og skjær den i mindre biter. Hakk løken fint.
- Varm opp en stekepanne på komfyren eller over åpen ild.
- Tilsett soppen og stek den i væsken.
- Tilsett smør og løk, og la det surre sammen med soppen i noen minutter.
- Dryss over melet og bland, hell deretter i fløten og kok opp.
- Smak til med salt, pepper og fersk persille.
- Rist brødet, gjerne et godt surdeigsbrød, lett i stekepannen og ha over soppstuingen. Topp med revet parmesan.
Lage mat ute