Velge riktig turbukse

Vi har et bredt utvalg av turbukser og kan veilede deg i å finne den rette modellen for deg og dine behov. Start med å vurdere bruksområdet for buksene dine. Er det hovedsakelig til fotturer eller generelt friluftsliv? Og hvilken årstid skal de brukes? Ønsker du spesifikke funksjoner som ventilasjonsglidelåser eller avtagbare ben? Har du preferanser for lommeplassering? Passformen er en avgjørende faktor når du velger den beste turbuksen.

Noen viktige hensyn når du velger passform

  • Benlengde: Vi tilbyr flere modeller med ulike benlengder, vanligvis markert som kort, normal eller lang i produktnavnene eller størrelsesvalget.
  • Midjehøyde: Foretrekker du lav, normal eller høy midje?
  • Snitt: De fleste friluftsbukser for herrer har en normal passform med varierende vidde i bena. Noen av våre friluftsbukser for damer kommer også i en kurvet passform.

Buksene finnes i ulike materialer med varierende blandinger, og kan generelt deles inn i bomull, syntetiske materialer og vanntette bukser.

Turbukser med høy andel av bomull, f.eks. Fjällrävens G-1000-bukser er slitesterke, det er også enkelt å vokse Fjällräven G-1000. Avhengig av hvor vannavstøtende du ønsker at de skal være, kan du impregnere dem med mer eller mindre voks.

Bukser med høy andel av syntetiske materialer kommer i ulike former og ofte med stretch. De kjennetegnes av å være lette, luftige, rasktørkende og tar liten plass i opp-pakkingen. Skallbukser er vind- og vanntette. På sommerhalvåret brukes de mest som forsterkning over andre bukser ved væromslag.