Vokse Fjällräven G-1000

Med Grønnlandsvoks kan du tilpasse ditt G-1000-plagg til vær og aktivitetsnivå. Mer voks gir et tettere plagg som er bedre rustet mot regn og vind, og impregneringen øker også slitestyrken og livslengden. Med mindre voks får du et svalere plagg med maksimal ventilasjon. Du fjerner voksen gjennom bruk og vask (40°C).

Med Grønlandsvoks kan du tilpasse funksjonen til jakken, skjorten eller turbuksen din i Fjällräven G-1000 etter vær og aktivitetsnivå. Å vokse klærne dine i G-1000 forlenger også materialets slitestyrke og levetid. Å påføre mye voks gir et tettere plagg som motstår regn og vind, mens mindre voks gir et kjøligere plagg med maksimal ventilasjon. Når du bruker plagget, vil voksen gradvis slites bort, men du kan også vaske det på 40°C for å redusere mengden voks i materialet.

Naturkompaniets butikker kan du få hjelp til å vokse dine klær i G-1000, men ikke glem at plagget må være nyvasket før du leverer det inn.

Forskjellige varianter av Fjällräven G-1000

All G-1000-vev er nå laget av økologisk bomull og resirkulert polyester. Til tross for at de inneholder de samme materialene, har de forskjellige variantene unike egenskaper og passer til forskjellige typer klær.

  • G-1000 Original: Allsidig og slitesterk vev som fungerer hele året.
  • G-1000 HeavyDuty: Kraftig vev som gir maksimal slitestyrke og beskyttelse.
  • G-1000 Silent: Samme egenskaper som G-1000 Original, men overflaten er børstet, noe som gjør vevet stille og smidig.
  • G-1000 Lite: En tynnere og smidigere vev enn G-1000 Original, vevd med ripstop-tråder for å opprettholde slitestyrken.
  • G-1000 Air: Tynn og uvokset vev som derfor gir maksimal luftgjennomtrengelighet. Vi anbefaler å ikke vokse klær i G-1000 Air.

Alle G-1000-materialer unntatt G-1000 Air er vokset fra fabrikken.

Slik vokser du Fjällräven G-1000

  • Ta blokken med Grønlandsvoks og gni ut et tynt, jevnt lag på stoffet. Påfør gjerne ekstra voks på skuldre, knær og andre eksponerte områder. Mange plagg i G-1000 har også visse områder i stretch, disse skal ikke vokses.
  • Smelt voksen inn i fibrene med en hårføner eller et gammelt strykejern (husk å tørke av strykejernet før du bruker det til andre plagg).

Ute i felten kan du varme inn voksen ved å holde plagget flere desimeter over en stabil, sterk flamme fra friluftskjøkkenet. Flytt det forsiktig nærmere varmekilden til du ser at voksen smelter. Vær forsiktig så du ikke brenner plagget ditt, og ha ingen arm eller hånd i plagget. Strekk bare ut plagget og før det fram og tilbake til voksen har smeltet inn i stoffet.