Vedlikehold & reparasjon

Å ta vare på turutstyret ditt er den beste måten å utnytte ressursene som ble brukt for å produsere det. Vi har rådene og produktene du trenger for å ta vare på og reparere favorittene dine slik at de varer i lang tid. Det er noe spesielt med en jakke eller et telt som har vært med deg i lang tid. En følgesvenn du stoler på og som har vært med på å skape uforglemmelige minner.

Å bruke og slite friluftsutstyret ditt er den beste måten å utnytte ressursene som er lagt ned i et produkt, men også svært gode produkter må repareres av og til. Her har vi samlet våre tips og råd om hvordan du kan vedlikeholde og reparere dine friluftsklær slik at de varer så lenge som mulig.

Vaske Fjällräven Kånken

Impregnere skalljakke

Vedlikehold fjellsko

Vaske dunjakke

Reparere dunjakke

Vaske & reparere telt

Vokse Fjällräven G-1000

Få hjelp i butikk

Hvis du trenger hjelp med å vedlikeholde og reparere dine ting, er du alltid velkommen til en av butikkene våre. I alle Naturkompaniets butikker er det et stort utvalg av reparasjonslapper og reservedeler, vi hjelper deg gjerne med å finne den rette. Vi svarer også gjerne på spørsmål om hvordan du best tar vare på løpeutstyret ditt og friluftsklærne dine, som for eksempel hvordan du best vasker, vokser, impregnerer eller lager akkurat favorittplagget ditt.

Vedlikehold hansker

Vaske ull

Reparere ryggsekk

Plastspennen på ryggsekker kan gå i stykker etter en stund. De er ofte enkle å skifte og kan kjøpes i ulike størrelser og modeller i våre butikker. Hvis det er spennene på faste hemper på sekken som har gått i stykker, kan du erstatte dem med spennene med avtagbare sideskruer for å unngå å sy. Ryggsekkens glidelåser er også utsatt for slitasje, men dette er ikke alltid kjedets feil. Noen ganger er det nok å bytte løpere for å forlenge glidelåsens levetid.

Reparere skallklær

Skallbukser og skalljakker som har fått en rift bør repareres så fort som mulig slik at hullet ikke blir større. Gaffateip fungerer som en nødløsning når du er ute, men for å sikre vanntettheten bør du reparere skallbekledning både innvendig og utvendig så fort du kommer hjem. Klipp en lapp som er litt større enn det området du vil reparere. Klipp hjørnene slik at de blir avrundet, dermed unngår du at en flik stikker opp. Fest reparasjonslappen på innsiden slik at det holder riften sammen. Sett så en lapp på utsiden også.