Vaske Fjällräven Kånken

Fjällräven Kånken er en fantastisk allsidig dagstursekk og en ekte Fjällräven-klassiker som er elsket over hele verden. Vi bruker den til skolen, jobben, skogen, stallen, utflukter, trening – ja, overalt. En Kånken kan være med på mye og tåle det, men det hender selvfølgelig at den blir skitten. Det hender også at en ny generasjon gjerne finner en Kånken på bestemors loft og vil gjerne at den skal lukte litt mindre loftsoppbevaring. Hvordan vasker du en Kånken? Hvordan bli kvitt sterk lukt? Er det mulig å fjerne flekker fra en Kånken?

Kan du vaske Fjällräven Kånken?

Å vaske Kånken er ikke vanskelig, men regel nummer én er: Ikke vask Kånken i vaskemaskinen! Vi får ofte spørsmål om det er mulig å vaske Kånken i vaskemaskin, og svaret er utvilsomt nei. Verken fargen eller stoffet har godt av det. Vask Kånken for hånd, dette trenger du:

  • Mildt vaskemiddel
  • En balje eller vask med lunkent vann
  • En myk vaskesvamp
  • Et sted hvor Kånken kan lufttørke

Slik vasker du Kånken

Start med å helle litt mildt vaskemiddel i vannet og plasser Kånken foran deg. Dypp svampen i vannet og rengjør Kånken med milde bevegelser. Bruk den myke siden av svampen. Det går fint å skylle hele sekken i lunkent vann. Når du er ferdig med å vaske og skylle sekken, la den lufttørke. Undersøk din Kånken og gjør prosedyren på nytt om nødvendig.

Ta vare på Fjällräven Kånken

Kånken fra Fjällräven er en skikkelig slitesterk og tar du vare på den kan den vare i mange generasjoner. Det er viktig å ta vare på ryggsekker og vesker. Hvis du tar vare på Kånken din, varer den mye lenger! Her er flere tips for at favorittryggsekken din skal vare veldig lenge.

Ikke pakk for mye

Kånken finnes i mange størrelser og modeller, velg en som passer deg. Velg en større størrelse fremfor å trykke ned den ekstra genseren slik at glidelåsen nesten ikke går rundt, det sliter på sømmer og glidelås.

Ikke pakk for tungt

Kånken tåler mye men kjennes best når den ikke er tungt belastet. For de som bruker Kånken til jobb eller skole er det fristende å bruke det innvendige rommet til en datamaskin, men det er ikke optimalt og den lommen risikerer å strekke seg eller sprekke over tid. En bærbar datamaskin passer best i en av Kånken Laptop-modellene, som har et spesialtilpasset rom for bærbare datamaskiner.

Ikke riv glidelåsen

Hvis glidelåsen går sakte eller sitter fast – ikke bruk makt. En glidelås blir så god som ny hvis den er smurt, noe du enkelt kan gjøre hjemme. Olje eller klar leppepomade fungerer bra.

Reparer din Kånken

Hvis det har gått en rift eller noe annet har skjedd med din Kånken - fiks den med en gang så du ikke risikerer at den blir større og vanskeligere å reparere! Hvis glidelåsen setter seg fast er det stor risiko for at du blir fristet til å dra i glidelåsen unødvendig hardt slik at den eller kjedet ryker, heldigvis kan glidelåsen repareres dersom uhellet er ute.

Kånken liker ikke sterkt sollys

Unngå å plassere Kånken i sterkt sollys. En Kånken som utsettes for sterkt sollys i en lengre periode kan falme i fargen.