Hjemmelaget is

Å ta med is på tur er en fin måte å kose seg på! Kjøp iskrem og øs den opp i en mattermos, eller lag din egen. Her er tre oppskrifter på iskrem som er enkle å lage, men som smaker himmelsk. Topp den med friske bær, strøssel eller noe annet godt. Så kan festen begynne!

Hjemmelaget is med kondensert melk

8 porsjoner

  • 5 dl pisket kremfløte
  • 1 boks søtet kondensert melk (400 g)
  • Valgfri smakstilsetning, f.eks. blåbær, bringebær, kokos, sjokolade eller vanilje. Juster mengden etter hvor mye smak du vil ha på iskremen.

Slik gjør du:

  • Pisk fløten.
  • Rør inn den kondenserte melken med eventuell smakstilsetning.
  • Vend den piskede fløten inn i den kondenserte melkeblandingen.
  • Hell røren i en form og sett den i fryseren. Hvis du har en iskremmaskin, kan du selvfølgelig bruke den.
  • Når iskremen er frossen, øser du ut en passende mengde i en mattermos og tar den med på veien!

Hjemmelaget vegansk is

4 porsjoner

  • 1 dl cashewnøtter naturell (bløtlegg dem i ca. 2 timer på forhånd)
  • 6 dadler
  • 1 ts vaniljepulver
  • 200 g blåbær (eller annen smakstilsetning, f.eks. bringebær, kokos, sjokolade eller kaffe)
  • 1 glass kokoskrem (400 ml)

Slik gjør du:

  • Blend dadler og cashewnøtter.
  • Tilsett vaniljepulver, kokoskrem og blåbær, og bland alt sammen.
  • Hell blandingen i en form og sett den i fryseren i ca. 5 timer. Hvis du har en iskremmaskin, kan du selvfølgelig bruke den.
  • Når iskremen er frossen, øser du opp en passende mengde i en mattermos og tar den med på veien!

Hjemmelaget sunn is

4 porsjoner

  • 4 frosne bananer (skjær dem i skiver før du fryser dem for å gjøre dem lettere å blende)
  • 2 dl melk (havremelk eller kumelk)
  • Valgfri smakstilsetning, f.eks. 2 ss kakao, 2 dl blåbær eller 2 ts kanel

Slik gjør du:

  • Ha alle ingrediensene i en blender og blend til en jevn masse. Klar til å spises!
  • Tips! Topp med knuste, saltede peanøtter for litt crunch.