Hovedinnhold

Scones på stormkjøkken

Matkreatør: Fredrik Nylén | Fotograf: Bastien Artigas

  • 6 stk

Ingredienser:

  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts nymalt kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 50 g smør
  • 2 dl melk
  • Litt mel til deigen

Gjør dette:

  • Bland hvetemel, bakepulver, kardemomme og salt i en bolle. Finhakk smøret i melblandingen.
  • Tilsett melken og bland raskt sammen til en klissete deig. Mel deigen lett og pakk den i en matboks for å ta den med ut i skogen.
  • Flat ut hele deigen så flatt som mulig i stekepannen og del den i fire deler. Stek på svak varme i 5-6 minutter på hver side, gjerne tildekket, til sconesene er gjennomstekte.
  • Server dem varme med smør, ost og grønnsaker.