Hovedinnhold

Pannekaker på stormkjøkkenet 

Matkreatør: Fredrik Nylén | Fotograf: Bastien Artigas 4 porsjoner

Pannekakerøre

Ingredienser:

  • 3,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss smør 1 egg
  • Smør til baking

Smuldre havre og mandel

Ingredienser:

  • 50 g smør
  • 25 g havregryn
  • 25 g malte mandler
  • 50 g sukker
  • 50 g hvetemel

Slik gjør du:

  • Bland alle ingrediensene til smuldret havre og mandel slik:
  • Bland alle ingrediensene til smuldret mandel og havre. Den kan forstekes i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter, eller lages i stekepannen ute.
  • Bland de tørre ingrediensene til pannekakene i en bolle og smelt smøret.
  • Tilsett melken i bollen og visp til en jevn masse. Avslutt med å vispe inn egget og det smeltede smøret. Hell røren over i en stor flaske og pakk den i ryggsekken.
  • Stek pannekakene i smør i en middels varm stekepanne til de er gylne.
  • Server pannekakene med lønnesirup, smuldret havre og mandel og friske bær.