Pølse med brød med dillpesto & sopp
6 personer
Dillpesto:
- 50 g dill
- 100 g Västerbottensost
- 2 fedd hvitløk
- 1 1/2 dl rapsolje av god kvalitet
- Saft fra en halv sitron
- 1 1/2 dl cashewnøtter
- Salt og pepper
Slik gjør du det:
- Ha alle ingrediensene unntatt Västerbottensosten, salt og pepper i en blender.
- Kjør blandingen til en jevn pasta, riv deretter i Västerbottensosten og smak til med salt og pepper.
- Pestoen blir bare bedre hvis du lar den stå i kjøleskapet over natten.
Øvrige ingredienser:
- 6 kabanopølser
- 6 briochepølsebrød
- 780 g kantareller (ca. 130 g per pølse)
- Smør til steking av soppen
Slik gjør du det:
- Legg den rensede soppen i en tørr stekepanne.
- Soppen vil avgi væske når den stekes, så stek den tørr slik at den ikke koker.
- Når væsken er borte, tilsett en klatt smør og krydre med salt og pepper. Stek til soppen er gyllen og litt sprø.
- Grill eller stek pølsene og deretter pølsebrødene.
- Smør en spiseskje dillpesto på hvert brød og legg pølsene på toppen.
- Topp pølsene med soppen og litt flaksalt, len deg tilbake og nyt skogens lyder og lukter.
Lisas beste tips til pølser med brød:
1. Stek pølsene i ovnen
Det er en veldig smart måte å steke pølsene på før steking/grilling for å unngå å få en fersk pølse som er rå på innsiden, men brent på utsiden. Jeg steker alltid pølsene i ovnen i øl, sjalottløk og andre smakstilsetninger jeg liker.
2. Det meste smaker bedre i skogen
Når jeg er i skogen, foretrekker jeg å bruke råvarer som skogen har å by på - og jeg liker å prøve ut ulike smaker, kombinasjoner og konsistenser. Et godt tips er å pensle brødet med et urte- og hvitløkssmør som du har laget hjemmefra. Det blir magisk godt.
3. Sprøstekt løk 2.0
Sprøstekt løk er en klassiker som tilbehør. Jeg har oppgradert den ved å blande inn hakkede og ristede nøtter (valgfritt), en morsom og svært smakfull detalj som fremhever enhver pølserett.
Matkreatør: Lisa Wallén | Tekst: Andreas Björkman