Hovedinnhold

Pølse med brød med dillpesto & sopp

6 personer

Dillpesto:

  • 50 g dill
  • 100 g Västerbottensost
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 1/2 dl rapsolje av god kvalitet
  • Saft fra en halv sitron
  • 1 1/2 dl cashewnøtter
  • Salt og pepper

Slik gjør du det:

  • Ha alle ingrediensene unntatt Västerbottensosten, salt og pepper i en blender.
  • Kjør blandingen til en jevn pasta, riv deretter i Västerbottensosten og smak til med salt og pepper.
  • Pestoen blir bare bedre hvis du lar den stå i kjøleskapet over natten.

Øvrige ingredienser:

  • 6 kabanopølser
  • 6 briochepølsebrød
  • 780 g kantareller (ca. 130 g per pølse)
  • Smør til steking av soppen

Slik gjør du det:

  • Legg den rensede soppen i en tørr stekepanne.
  • Soppen vil avgi væske når den stekes, så stek den tørr slik at den ikke koker.
  • Når væsken er borte, tilsett en klatt smør og krydre med salt og pepper. Stek til soppen er gyllen og litt sprø.
  • Grill eller stek pølsene og deretter pølsebrødene.
  • Smør en spiseskje dillpesto på hvert brød og legg pølsene på toppen.
  • Topp pølsene med soppen og litt flaksalt, len deg tilbake og nyt skogens lyder og lukter.

Lisas beste tips til pølser med brød:

1. Stek pølsene i ovnen

Det er en veldig smart måte å steke pølsene på før steking/grilling for å unngå å få en fersk pølse som er rå på innsiden, men brent på utsiden. Jeg steker alltid pølsene i ovnen i øl, sjalottløk og andre smakstilsetninger jeg liker.

2. Det meste smaker bedre i skogen

Når jeg er i skogen, foretrekker jeg å bruke råvarer som skogen har å by på - og jeg liker å prøve ut ulike smaker, kombinasjoner og konsistenser. Et godt tips er å pensle brødet med et urte- og hvitløkssmør som du har laget hjemmefra. Det blir magisk godt.

3. Sprøstekt løk 2.0

Sprøstekt løk er en klassiker som tilbehør. Jeg har oppgradert den ved å blande inn hakkede og ristede nøtter (valgfritt), en morsom og svært smakfull detalj som fremhever enhver pølserett.

Matkreatør: Lisa Wallén | Tekst: Andreas Björkman