GJØR SOMMEREN TIL ET EVENTYR

Velkommen ut til opplevelsene, utfluktene, turene, de gode minnene og utsiktene. Til adrenalinet og øyeblikk av ro. Til eventyret du har drømt om. Her finner du kunnskap, turutstyr og turklær som tar deg lengre og gjør det mer givende å utforske naturen.

Turkjøkken & kjøkkenutstyr

Se alle

Fotturer i sommer

Fotturer er en flott måte å komme tett på naturen på, og de kan tilpasses slik at de passer akkurat deg.

Dagsturer

Uansett hvor du bor i Norge, er naturen like i nærheten. Pakk dagstursekken med en termos med kaffe, et godt lunsjsandwich, en fleecegenser, klær etter været, kart og kompass. Snør på deg turskoene og legg ut på en herlig dagstur. Selv om det bare er noen timer med gåing, vil du føle deg roligere og gladere etterpå.

Fjellturer

En klassisk fjelltur over flere dager er en uslåelig naturopplevelse. Du kan velge å sove i telt eller i en av de mange DNT-hyttene som finnes rundt om i Norge. For at turen skal bli så hyggelig som mulig, er det viktig at du pakker tursekken med omtanke. Pakk i pakkposer i forskjellige farger, og velg drybags hvis det er fare for at pakningen kan bli våt.

Tips for turen

Når du skal velge telt, er det mange ting som spiller inn, for eksempel hvor mange som skal sove i det og hva slags underlag det skal stå på. Husk at det er minst like viktig å velge sovepose og velge liggeunderlag med omhu.

Matlaging på tur

Mat smaker alltid bedre utendørs, og selv frysetørket mat er en fest etter en dag på tur. Når du planlegger mat til fotturen, er det flere ting som spiller inn. Sørg for å velge riktig turkjøkken som passer deg og følget ditt.

5 smarte dingser

Noen ting er viktige for sikkerheten, mens andre ikke er essensielle, men morsomme å ha med seg:

  • Et førstehjelpsskrin tilpasset deg og ledsageren din (ikke glem å tilpasse førstehjelpsskrinet til barn eller hunder, avhengig av hvem som er med deg).
  • Vannrensing om nødvendig.
  • Ta med solkrem, det finnes små pakker som er lette å bære.
  • Myggmiddel og myggnett, ikke la myggen ødelegge stemningen.
  • Et multiverktøy gjør at du kan skjære, sage, lage bål og åpne bokser.

Kle deg riktig for fotturer

Riktig bekledning for fotturer vil gjøre opplevelsen din bedre. Velg klær i behagelige materialer og snitt, gjerne med smarte funksjoner og lommer.

Lag på lag

Å kle seg basert på lag på lag-prinsippet er en smart måte å holde seg tørr og varm på, uavhengig av temperaturendringer eller aktivitetsnivå. Det gjør også at du kan minimere pakkingen, ettersom plaggene kan brukes på flere måter. Husk at selv om våren og sommeren kan kveldene bli kjølige. En tynn dunjakke kan for eksempel brukes både som ytterplagg og som et ekstra varmende lag under skalljakken. Glem ikke de indre lagene, og velg materialer som lar huden puste. Ullundertøy og superundertøy er en god start. En god turbukse eller tights er en viktig del av friluftsgarderoben. Det finnes mange modeller, så tenk over hva som er viktig for deg når du skal velge turbukse.