Vintersalg – Gjør et kupp på turklær & turutstyr »

Gjør VINTEREN til et eventyr...

Fyll på med energi i løpet av dagens lyse timer; rett utenfor døren venter en verden av opplevelser og eventyr. Tenn bålet og grill et ostesmørbrød eller pinnebrød over flammene – det er ofte de nære og enkle eventyrene som vi minnes best.

Hold deg varm i vinter

Luer

Lage mat ute

Over åpen ild

Kle deg i ull

Strikkegensere

Et nært vintereventyr

Naturen byr på både imponerende utsikter og koselige omgivelser året rundt. For den som ønsker å ta en pause for lunsj eller koke kaffe om vinteren, er et sted beskyttet mot vinden det aller beste. I skogen finnes det mange glenner der du kan legge ut et sitteunderlag, myk snø og steiner som er komfortable å sitte på. Kanskje finner du et velte tre som blir en perfekt benk? Et liggeunderlag i celleskum kan legges direkte på snøen og gir god plass.

Hold deg varm & tørr om vinteren

Å være utendørs i løpet av de lyse timene gir rikelig med ny energi, så benytt sjansen til å ta med hele familien ut og ha det gøy sammen. Barn kan leke i snø i timevis uten å bli lei, men det finnes også mange morsomme vinteraktiviteter uten snø som sørger for at alle sover godt om kvelden. For å kunne være ute lenge når det er kaldt, er det viktig å holde seg varm og tørr. Pass på at både du og følget ditt er kledd riktig.

Kle deg i lag på lag

Å kle seg etter lag på lag-prinsippet er en velprøvd metode som passer både for voksne og barn. Start med mykt ullundertøy nærmest kroppen, deretter et varmt mellomlag, og til slutt et værbestandig ytterlag som beskytter mot fuktighet. Et par ullsokker og en varm såle som beskyttelse mot bakkekulden vil også utgjøre en betydelig forskjell.

Stormkjøkken

Snøspader

Vinterstøvler

Lage mat utendørs om vinteren

Å lage mat utendørs om vinteren er morsomt og trenger ikke være komplisert. La alle være med på matlagingen, kjenne gleden av å spikke sin egen grillpinne til pølsen eller lage sin egen toast over bålet. Med en toastjern eller vaffeljern er det enkelt å lage en luksuriøs lunsj over åpen ild. Forbered alt hjemme; for eksempel kan vaffelrøren enkelt tas med i en termos. Hvis du ikke vil lage mat utendørs når det er kaldt, vil vi likevel minne deg om at selv medbrakt mat smaker bedre utendørs – ostesmørbrød, hurtig kaffe og kokt pølse i mattermos kan være ren luksus en kald vinterdag.

Spise utendørs

Hva er din favorittmat? Det meste kan tilberedes utendørs selv om det er vinter, så lenge du har en god plan før du drar ut. Forbered hjemme og tilpass matlagingen til et passende nivå. Av og til er en grillet sandwich eller en kopp kokkaffe alt som trengs for å heve den hyggelige stunden i skogen til et nytt nivå.

Slik lager du perfekt kokkaffe:

  • Kok opp rent, kaldt vann til 90–94 grader, eller når boblene begynner å slippe fra bunnen.
  • Sett vannet på indirekte varme og tilsett 8 gram kokkaffe per desiliter vann.
  • Rør om slik at vannet og kaffen blandes godt, og la det småkoke i 4–5 minutter.
  • Når de grovere kornene har sunket til bunnen og kaffen har kjølt seg litt ned, er det på tide å nyte!
  • Tilsett gjerne ferskt usaltet smør eller kokosfett for energi, og tørket kjøtt/salami for salt og røykfylte toner.

Kopper

Tallerkener & bestikk

Termoser