Bjørnebær- ogeplekake med mandelmasse, kardemommeogsitron
8 biter
Ingredienser:
- 100 g bjørnebær
- 2–3 små epler
- 1 ts hel kardemomme
- 200 g mandelmasse, revet
- 1 ½ dl sukker
- 100 g romtemperert smør
- 1 liten sitron, fint revet skall ogpresset saft
- 2 egg
- 1 ½ dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader. Smørogstrø en rund form, cirka 20 cm i diameter.
- Skyll ogkjern ut eplene. Skjæreplene i båter. Støtkardemommen i en morter. Riv mandelmassen grovt på rivjern.
- Pisk sammenmandelmasse, sukker, smør, sitronskallog -saft med elektrisk visp. Tilsetteggene, ett om gangen.
- Bland hvetemel, bakepulver, kardemommeog salt i en bolleogvendderetterinn i røren.
- Ha røren i den strødde formen. Fordelbjørnebærogeple over. Stek midt i ovnen i cirka 35 minutter, tilkaken er gjennomstekt. Sjekk med en kakepinne – den skal ikkeværeklissete.
- La kakenavkjøleslitt i formen. Hvelv den deretter ut på et fat ogdrysseventuelt over littmelis. Server med lettvispetkaldkrem.