HovedinnholdSalg – Gjør et kupp på turklær & turutstyr

Bjørnebær- ogeplekake med mandelmasse, kardemommeogsitron


8 biter

Ingredienser:

  • 100 g bjørnebær
  • 2–3 små epler
  • 1 ts hel kardemomme
  • 200 g mandelmasse, revet
  • 1 ½ dl sukker
  • 100 g romtemperert smør
  • 1 liten sitron, fint revet skall ogpresset saft
  • 2 egg
  • 1 ½ dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 175 grader. Smørogstrø en rund form, cirka 20 cm i diameter.
  • Skyll ogkjern ut eplene. Skjæreplene i båter. Støtkardemommen i en morter. Riv mandelmassen grovt på rivjern.
  • Pisk sammenmandelmasse, sukker, smør, sitronskallog -saft med elektrisk visp. Tilsetteggene, ett om gangen.
  • Bland hvetemel, bakepulver, kardemommeog salt i en bolleogvendderetterinn i røren.
  • Ha røren i den strødde formen. Fordelbjørnebærogeple over. Stek midt i ovnen i cirka 35 minutter, tilkaken er gjennomstekt. Sjekk med en kakepinne – den skal ikkeværeklissete.
  • La kakenavkjøleslitt i formen. Hvelv den deretter ut på et fat ogdrysseventuelt over littmelis. Server med lettvispetkaldkrem.