Hovedinnhold

Nypesuppe med mandelbiskvier

Ingredienser:

  • 1 liter nyper
  • 2 liter vann
  • 1–2 dl rørsukker eller honning
  • Ev. 1 ss potetmel + 2 ss vann

Slik gjør du:

  • Rens nypene ved å fjernestilkogblomsterfeste.
  • Kok nypene hele i vannet i en kasserolle i cirka 20 minuttertil de er myke.
  • Kjør med stavmikserog la saften renne av gjennom en sileduk. Hell saften i en ren kasserolleog smak til med sukker.
  • Jevneventuelt med potetmel, utrørt i litt vann.
  • Tilsettjevningen under omrøringog kok opptilførsteboble. Hell over på varme oggodtrengjorteflasker.
  • Skru på lokkene med en gangog legg flaskene ned i 1 minutt.

Små mandelbiskvier

Ca. 50 biskvier

Så enkle å bake. Best blir de om du har en sprøytepose, men de kan ogsåklattes ut på bakeplaten ved hjelp av to teskjeer.

Ingredienser:

  • 200 g mandelmasse
  • Revet skall av 2 eggehviter
  • ½ sitron, fint revet skall

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 225 grader over- ogundervarme.
  • Pisk sammenmandelmasseogeggehviter med elektrisk visp til en tykkogjevnrøre.
  • Tilsettsitronskallet. Ha røren i en sprøytepose med tipp ogsprøyt ut små biskvier på en plate med bakepapir.
  • Stek midt i ovnen i cirka 6–8 minuttertil de har fått fin farge.

Variasjon:

Dyppbunnen av biskviene i littsmeltetsjokolade, legg dem på et bakepapirtilsjokoladen har stivnetog server til kaffen.