Nypesuppe med mandelbiskvier
Ingredienser:
- 1 liter nyper
- 2 liter vann
- 1–2 dl rørsukker eller honning
- Ev. 1 ss potetmel + 2 ss vann
Slik gjør du:
- Rens nypene ved å fjernestilkogblomsterfeste.
- Kok nypene hele i vannet i en kasserolle i cirka 20 minuttertil de er myke.
- Kjør med stavmikserog la saften renne av gjennom en sileduk. Hell saften i en ren kasserolleog smak til med sukker.
- Jevneventuelt med potetmel, utrørt i litt vann.
- Tilsettjevningen under omrøringog kok opptilførsteboble. Hell over på varme oggodtrengjorteflasker.
- Skru på lokkene med en gangog legg flaskene ned i 1 minutt.
Små mandelbiskvier
Ca. 50 biskvier
Så enkle å bake. Best blir de om du har en sprøytepose, men de kan ogsåklattes ut på bakeplaten ved hjelp av to teskjeer.
Ingredienser:
- 200 g mandelmasse
- Revet skall av 2 eggehviter
- ½ sitron, fint revet skall
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 225 grader over- ogundervarme.
- Pisk sammenmandelmasseogeggehviter med elektrisk visp til en tykkogjevnrøre.
- Tilsettsitronskallet. Ha røren i en sprøytepose med tipp ogsprøyt ut små biskvier på en plate med bakepapir.
- Stek midt i ovnen i cirka 6–8 minuttertil de har fått fin farge.
Variasjon:
Dyppbunnen av biskviene i littsmeltetsjokolade, legg dem på et bakepapirtilsjokoladen har stivnetog server til kaffen.