Rask linsegryte med røde linser
2 porsjoner
Ingredienser:
- 2 dl røde linser
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss oregano
- 1 ss brunet sjalottløkfond
- 1 ss japansk soyasaus
- 1 ss olje
- 1 gulrot
- 400 g hakkede tomater
- 2 dl vann
- ½ ts salt
- 1 ss fersk ingefær
Fremgangsmåte:
Hakk løk og hvitløk, og stek dem sammen med tomatpuré, oregano, sjalottløkfond, soyasaus og olje i en kjele i et par minutter til løken er myk.
Riv gulroten og ha den i kjelen. Stek videre i ett minutt til.
Tilsett hakkede tomater og vann. La småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt.
Skyll linsene godt og ha dem i kjelen. Tilsett ingefær og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Røde linser beholder litt tyggemotstand, men er ferdige når de er myke helt igjennom.
TIPS!
Ønsker du en sterkere gryte, kan du tilsette 1 ts sambal oelek eller gochujang.
Stekepannebrød
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 1 ½ dl naturell vegansk yoghurt
- 2 ss rapsolje
Fremgangsmåte:
Ha de tørre ingrediensene i en bolle og rør sammen.
Tilsett yoghurt og olje, og bland til en jevn, myk og smidig deig.
Del deigen i 4–6 deler, avhengig av størrelsen på stekepannen din. Trykk ut til flate brød, ca. 0,5–1 cm tykke.
Stek i en tørr, forvarmet stekepanne i noen minutter, til brødene har fått fin farge på begge sider.