Hovedinnhold

Rask linsegryte med røde linser

2 porsjoner

Ingredienser:

  • 2 dl røde linser
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss oregano
  • 1 ss brunet sjalottløkfond
  • 1 ss japansk soyasaus
  • 1 ss olje
  • 1 gulrot
  • 400 g hakkede tomater
  • 2 dl vann
  • ½ ts salt
  • 1 ss fersk ingefær

Fremgangsmåte:

Hakk løk og hvitløk, og stek dem sammen med tomatpuré, oregano, sjalottløkfond, soyasaus og olje i en kjele i et par minutter til løken er myk.

Riv gulroten og ha den i kjelen. Stek videre i ett minutt til.

Tilsett hakkede tomater og vann. La småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt.

Skyll linsene godt og ha dem i kjelen. Tilsett ingefær og la det småkoke i ca. 10 minutter.

Røde linser beholder litt tyggemotstand, men er ferdige når de er myke helt igjennom.

TIPS!
Ønsker du en sterkere gryte, kan du tilsette 1 ts sambal oelek eller gochujang.

Stekepannebrød

  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1 ½ dl naturell vegansk yoghurt
  • 2 ss rapsolje

Fremgangsmåte:

Ha de tørre ingrediensene i en bolle og rør sammen.

Tilsett yoghurt og olje, og bland til en jevn, myk og smidig deig.

Del deigen i 4–6 deler, avhengig av størrelsen på stekepannen din. Trykk ut til flate brød, ca. 0,5–1 cm tykke.

Stek i en tørr, forvarmet stekepanne i noen minutter, til brødene har fått fin farge på begge sider.