HovedinnholdSalg – Gjør et kupp på turklær & turutstyr

Rognebærgelé med calvados

Ingredienser:

  • 1 kg rognebær (ca. 2 liter), frostmodne eller fra fryseren
  • 5 dl vann
  • ½ dl calvados eller konjakk
  • Sukker (like mye som oppmålt saft)

Slik gjør du:

  • Rens, skyll og ribb rognebærenelitt grovt.
  • Legg bærene i en stor, vid kasserolleog fyll på med vann så det dekker.
  • La småkoke under lokk i cirka 25 minuttertilbærene er helt myke.
  • Press lett mot kanten av kasserollen med en tresleiv.
  • Sil saften og la den dryppe av i et par timer.
  • Sett ovnen på 100 grader (over- ogundervarme).
  • Mål opp saften ogtilsvar samme mengdesukker.
  • Ha sukkeret i en ildfast form og varm det i 10 minutter.
  • Kok opp saften i en ren kasserolle.
  • Ta av fravarmenogrørinnsukkeretlitt etter litttil det er oppløst.
  • Skruoppvarmenog la det koke så det boblerutenomrøring i et par minutter, tilgeléen når cirka 105 grader ogdryppersaktefratresleiven.
  • Pensleinnsiden av kasserollen langs kanten med en bakepenseldyppet i kaldt vann.
  • Skum nøyeog smak til med calvados.
  • Gjør en geléprøve.
  • Hell over på varme oggodtrengjorte glass ogskru på lokkene.
  • Snuglasseneopp ned i 1 minutt.
  • Sett geléen på et kjøkkenhåndkleog la stå minst 1 døgn i romtemperatur for å stivne helt.