Hovedinnhold

Røye med romescosaus

Til 4 personer

Romescosaus

2 røde paprika
2 klasetomater
1 dl marconamandler
1 ss rødvinseddik
1 ts sukker
1 ts paprikapulver
1 finhakket hvitløksfedd
1 ss olivenolje
En liten klype espelette-chili eller kajennepepper
Salt

Røye

1–2 hele, sløyde røyer
Frisk rosmarin og bladpersille
Sitron
Finsalt og flaksalt
Olivenolje


Slik gjør du:
Romescosaus

• Sett ovnen på høy grilleffekt. Del paprika og tomat i to på langs. Legg paprikaen med skinnsiden opp i en ildfast form, og grill midt i ovnen i ca. 5 minutter.
• Ta ut formen og legg inn tomathalvdelene. Grill videre i ca. 5 minutter.
• La grønnsakene avkjøles litt før du fjerner skinnet og kutter dem i grove biter.
• Bland sammen med de øvrige ingrediensene og kjør glatt med stavmikser. Smak til med salt og eventuelt litt ekstra chili. Server lun, eller oppbevar kaldt.

Røye


Vi tilberedte fisken over åpen ild i grillrist, men du kan også bruke en kullgrill med høy varme.

Instruktioner
• Gni fisken innvendig med vanlig finsalt og fyll med persille og rosmarin.
• Grill i 3–4 minutter på hver side. Ta fisken av varmen, drypp over litt olivenolje og strø på flaksalt.
• Server med en frisk salat og kokte poteter, eller varme grønnsaker som brokkoli, fennikel og vårløk.

Kock: Mikael Einarsson